... a szavak biztonsága ...

A Concord Fordítóiroda küldetése

Gyors, udvarias kiszolgálás és megbízható szakmai munka. Azért fejlesztjük folyamatosan fordítóirodánkat, hogy minden megrendelőnk ilyen értékelést adjon nekünk egy elvégzett feladat után. Egy szolgáltatóktól túltelített piacon csak olyan cégek élhetnek túl, akik hasonló célokat tűznek ki maguk elé.

A cég meglapítása óta lebegett előttünk egy fontos cél: olyan irodát működtetni, ahova a megrendelők is szívesen fordulnak és ahol a munkatársak is jól érzik magukat. Ahol a belsős munkatársak nem gyomorgörccsel érkeznek a munkahelyükre. Ahol a beszállítóknak nem kell attól tartaniuk, hogy majd kifizetik-e őket. Ahol nem a profitmaximalizálás az egyetlen és minden mást megelőző cél.

Fontos törekvésünk az is, hogy a lehető legkisebb mértékben terheljük a környezetünket. A lehetőségek határain belül zöld irodát igyekszünk fenntartani.

Cégtörténetünk

2014. november

A PROFORD-ot EUATC taggá választják

Egyesületünket, a PROFORD-ot az EUATC (European Union of Associations of Translation Companies – A fordítóiroda-egyesületek európai ernyőszervezete) a tagjai közé választotta. Mostantól a PROFORD képviseli hazai fordításszolgáltatók érdekeit ebben a szervezetben.
2012.

Megalakul a PROFORD

Megalakul a PROFORD – Professzionális Fordításszolgáltatók Egyesülete. Az egyesület alapítótagjai vagyunk. Az egyesületet főleg az MFE-ből kilépett tagok alapították.
2012 dec. 19.

Concord Fordítóiroda Kft

A fordító üzletág kinövi a kereteit és önálló cégként kezdi meg a működését. Hatalmas energiával és komoly tervekkel indulunk neki az új életnek. A fordítóiroda nem költözik új székhelyre, hogy továbbra is kölcsönösen tudja segíteni egymást a nyelvoktatás és a fordítás tevékenység.

2006.

Fordítási üzletág

A Concord Nyelviskolán belül a fordítás és a tolmácsolás tevékenység külön üzletágként kezd működni. Főleg angol magyar fordító feladatokkal keresnek minket partnereink. Az üzletág vezetője: Muhi András Zsolt. Kiépül a fordítások és tolmácsolások profi kiszolgálást lehetővé tevő rendszer.

2005.

MFE

A Concord belép az MFE-be (Magyarországi Fordítóirodák Egyesülete). Itt ismerkedünk meg az ország legjobb fordítóirodáinak vezetőivel. Rengeteg tapasztalatot szerzünk és kapcsolatokat építünk.
2004.

Új székhely

A nyelviskola belső szervező csapatának növekedése szükségessé teszi a nagyobb irodába történő költözést. Az új iroda, ahol azóta is működik a két cég a II. kerület Pusztaszeri út 70/c. szám alatt található.
1992.

Új székhely

A nyelviskola új székhelyre költözik. A XII. kerületi Németvölgyi úton rendezi be az irodáját egy lakást átalakítva. Magyar Nemzeti Bank, MOL Rt., PANNON GSM. Többek között ezeknél folynak a kihelyezett nyelvi képzések közel száz nyelvtanár bevonásával.
1988.

Fordítási igények

A nyelviskola és a megrendelői között kialakult jó kapcsolat eredményeként egyre több fordítás megbízást is kap. Elkezdi kiépíteni a szabadúszó fordító és lektor csapatot.
1988.

Concord Nyelviskola

Megalakul a Concord Nyelviskola. Nevét onnan kapta, hogy az első évek legnagyobb megrendelője a MALÉV volt. 1200 dolgozó nyelvi képzését valósította meg a nyelviskola csoportonként 800 órás intenzív képzés keretében.
1983. január 1.

Talentum Nyelviskola

Kurcz Lajos több nyelvtanár közreműködésével megalapítja a Talentum Nyelviskolát. Ekkor a kor vállalkozási lehetőségeinek megfelelően GMK-ként kerül bejegyzésre a cégbíróságon.

Csapatunk tagjai

KURCZ LAJOS

Tulajdonos, ügyvezető
1982 óta vállalkozó. Ekkor alapította meg a Talentum Nyelviskola GMK-t a Concord Nyelviskola és Fordítóiroda elődjét.

KISVÁRDAY–KURCZ FANNI

2017-ben csatlakozott a Concord csapatához. Feladatkörébe a megrendelőkkel való kapcsolattartás, árajánlatadás, számlázás, szerződések kötése, tolmácsmunkák leszervezése tartozik.

FIDEL KRISTÓF

Projektmenedzser
2017-ben csatlakozott a Fordítóiroda csapatához. A fordítási és tolmácsolási feladatok megszervezése, valamint az elkészült anyagok ellenőrzése tartozik a fő feladatai közé.

SZABÓ ISTVÁN

Projektmenedzser
A Pázmány fordítóképzésének egyik legtehetségesebb végzős hallgatója volt. A gyakornoki programunk keretében végezte nálunk a szakmai gyakorlatát, így könnyen illeszkedett be a csapatba.

DÉNES IMRE

Ügyfélkapcsolat
Több, mint egy évtizede dolgozik testvércégünknél a Concord Nyelviskolánál, melynek ügyvezető helyettese. A Fordítóiroda munkáját vállalati kapcsolattartás vonalon erősíti.